Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Moottorikelkan vakuutus

Moottorikelkan vakuutus

Moottorikelkka tarvitsee lakisääteisen liikennevakuutuksen samaan tapaan kuin moottoripyörä tai auto. Liikennevakuutuksen lisäksi voit ottaa moottorikelkalle vapaaehtoisen kaskon.

Liikennevakuutus korvaa kelkkaillessa sattuneet henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen muut vahingot. Vapaaehtoinen kaskovakuutus korvaa omalle moottorikelkallesi sekä sen varusteille aiheutuneet vahingot. Kaskon voi ottaa joko kattavana täyskaskona tai suppeampana osakaskona.

Mitä kaikkea moottorikelkkavakuutus korvaa?

Moottorikelkan täyskasko korvaa törmäyksen ja tieltä suistumisen aiheuttamat vauriot. Osakasko ei korvaa törmäysvahinkoja, mutta sen piiriin kuuluu esimerkiksi eläinkolarit, varkaus, ilkivalta ja tulipalo. Kasko korvaa moottorikelkan lisäksi myös varusteille, kuten esimerkiksi kypäräpuhelimelle aiheutuneita vahinkoja. Kaskoon sisältyvä vastuu- ja oikeusturvavakuutus korvaa riita-asioissa syntyneitä kuluja.

Moottoripyörävakuutuksen avulla saat nopeaa hinausapua, jos ajopelisi jää tien päälle. Vakuutukseen kuuluva vastuu- ja oikeusturva on tärkeä lisä silloin, jos aiheutat vahinkoa toisen omaisuudelle.

Vuodenaikahinnoittelu moottorikelkkavakuutukseen

Moottorikelkasta ei tarvitse maksaa täysimääräistä vakuutusmaksua kesäkuukausien ajalta. Ajokauden ulkopuolella kelkan voi poistaa liikennekäytöstä ja asettaa seisontavakuutukseen, jolloin vakuutus kuitenkin edelleen korvaa esimerkiksi varkauden tai tulipalon aiheuttamat vahingot.

Jos et halua poistaa moottorikelkkaa kokonaan käytöstä, on toinen vaihtoehto vuodenaikahinnoiteltu vakuutus. Sen avulla voit ajaa moottorikelkalla milloin haluat, ja vakuutusturva on voimassa koko vuoden täysimääräisenä.

Vuodenaikahinnoittelussa kesäkuukausista veloitetaan pienempää vakuutusmaksua. Vakuutusmaksut maksetaan kuitenkin tasaisesti ympäri vuoden.

Jos moottorikelkka on poistettu liikennekäytöstä, ei sillä saa ajaa edes omalla pihamaalla tai pellolla. Mikäli vakuuttamattomalla moottorikelkalla joutuu onnettomuuteen, ei henkilövahingoista saa minkäänlaista korvausta.

Moottorikelkkavakuutuksen hinta

Moottorikelkkavakuutuksen hinta määräytyy ajoneuvon iän ja arvon sekä vakuutuksenottajan vahinkohistorian mukaan. Lisäksi vakuutuksen hinta on suoraan verrannollinen vakuutusturvan kattavuuteen. Myös asuinpaikalla on merkitystä – maaseudulla saa moottorikelkkavakuutuksen halvemmalla kuin pääkaupunkiseudulla.

Moottorikelkkavakuutuksien räätälöintimahdollisuudet ovat esimerkiksi auto– tai moottoripyörävakuutusta suppeammat. Vakuutuksia kannattaa silti vertailla keskenään, sillä esimerkiksi omavastuun osuus vaihtelee vakuutusyhtiöittäin.

Usein kysytyt kysymykset moottorikelkkavakuutuksesta

Miten moottorikelkka määritellään vakuutuksessa?

Moottorikelkkana pidetään telavetoista moottorirekeä, joka painaa korkeintaan 500 kiloa ja jonka kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi korkeintaan kaksi henkilöä. Jos moottorireki painaa yli 500 kiloa ja sen kyytiin mahtuu kuljettajan lisäsi korkeintaan neljä henkilöä, on kyseessä raskas moottorikelkka.

Miten moottorikelkka poistetaan liikennekäytöstä?  

Moottorikelkan liikennekäytöstäpoisto onnistuu netissä vakuutusyhtiön sivuilla tai osoitteessa Traficom.fi.

Miksi moottorikelkalle tarvitsee liikennevakuutuksen?

Liikennevakuutus on pakko ottaa kaikille liikenteessä oleville moottoriajoneuvoille. Liikennevakuutus korvaa onnettomuuksissa aina henkilövahingot sekä syyttömän osapuolen omaisuusvahingot.