Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Kissavakuutus

Kissavakuutus

Kun rakas lemmikki sairastuu tai loukkaantuu, tahdomme luonnollisesti tarjota sille parasta mahdollista hoitoa. Oikein mitoitetun kissavakuutuksen avulla sinun ei tarvitse pelätä, että kissasi jäisi hoitoa vaille ainoastaan rahan takia.

Kissojen päivät kuluvat pääasiassa makoillen, mutta niiden elämään kuuluu myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kissat voivat myös sairastua. Joskus vaivat ovat nopeasti hoidettavia, ja joskus ne uhkaavat kissan henkeä. On tärkeää, että kissaystävä ei joudu ikinä kärsimään.

Kissavakuutuksen voi ottaa niin rotukissalle tai sekarotuiselle löytökissallekin. Voit päättää itse, kuinka kattavan turvan kissallesi haluat.

Kissavakuutus tuo turvaa kissan arkeen

Kissavakuutus turvaa kissan elämää koko sen eliniän ajan. Vakuutuksen voi ottaa jo kissanpennulle, jolloin ympäristöön tutustuminen ja kissanelämän opettelu sujuvat turvallisesti.

Kissavakuutus voidaan yleensä myöntää korkeintaan noin 7-vuotiaalle kissalle. Jotkut vakuutusyhtiöt saattavat kuitenkin myöntää vakuutuksen vain alle 5- tai 6-vuotiaille kissoille. Vakuutus on silti voimassa myös tästä eteenpäin, yleensä noin 10 ikävuoteen saakka. Jotkut vakuutukset ovat voimassa koko kissan eliniän, mutta pienemmällä enimmäiskorvauksella.

Mitä kissavakuutus korvaa?

Kissavakuutuksia on monenlaisia, joten voit hankkia kissallesi juuri oikeisiin tarpeisiin mukautetun vakuutuksen. On luonnollista, että esimerkiksi pentuja tekevä rotukissa vakuutetaan eri tavalla kuin ulkona käyskentelevä maatiaiskissa.

Kissan voi vakuuttaa joko ainoastaan hoitokulujen tai henkiturvan osalta. Vakuutukset voi myös ottaa yhdessä. Kuluista maksetaan aina omavastuuosuus, joka riipuu vakuutuksesta. Omavastuu saattaa olla prosenttiosuus syntyneistä kuluista tai vaihtoehtoisesti ennalta määrätty summa.

Hoitokuluja koskeva vakuutus korvaa eläinlääkärin tekemät tutkimukset ja erilaiset hoitotoimenpiteet. Näihin sisältyvät myös kalliimmat tutkimukset, kuten röntgen- ja magneettikuvaukset, näytteidenotto sekä ultraäänitutkimukset.

Moniin kissavakuutuksiin kuuluu nykyään myös etäeläinlääkäripalvelu. Etäeläinlääkäriltä saa neuvoja ja konsultointia videoyhteyden kautta, ja yleensä palvelu on käytössä vuorokauden ympäri. Etäeläinlääkäri on monesti vastaanottokäyntiä kätevämpi palvelu niin lääkärille kuin kissanomistajallekin.

Hoitokuluvakuutus ei korvaa kissan kuolemaa. Sitä varten on olemassa henkiturva tai eläinvakuutus – termit riippuvat vakuutusyhtiöstä, joten vakuutusta sopiessa asiassa kannattaa olla tarkkana.

Kissan henkiturva koskee kissan menehtymistä tai katoamista. Vakuutus korvaa rahallisen menetyksen silloin, kun kissa kuolee, varastetaan, katoaa tai se joudutaan lopettamaan eläinsuojelullisista syistä (kissan kärsiessä).

Joihinkin kissavakuutuksiin sisältyy myös eläinvastuuvakuutus. Se korvaa vahinkoja, joita kissa aiheuttaa ulkopuolisille ihmisille tai omaisuudelle.

Kissavakuutuksen terveysselvitys

Kissavakuutusta hankittaessa täytyy hakijan täyttää verkossa kissan terveysselvitys. Vakuutus myönnetään aina senhetkisen terveydentilan perusteella. Joissain tapauksissa terveysselvitystä varten tarvitaan eläinlääkärin lausunto.

Kissavakuutuksen hinta

Kissavakuutuksen hinta riippuu valitusta enimmäiskorvauksesta sekä omavastuun osuuden koosta. Useimmilla vakuutusyhtiöillä enimmäiskorvaukseksi voi valita joko 1 000, 2 000 tai 3 000 euroa. Enimmäiskorvaus alkaa yleensä alentua, kun kissan ikä saavuttaa tietyn rajan (esim. 10 vuotta).

Vakuutuksen hintaan vaikuttaa aina lemmikin ikä ja rotu. Myös kissan asuinpaikka vaikuttaa hintaan. On myös eri asia, pääseekö kissa ulos vai onko se täysin sisäkissa.

Usein kysytyt kysymykset kissavakuutuksesta

Milloin kissavakuutukseen tarvitaan eläinlääkärin lausunto?

Yleensä kissavakuutukseen tarvittavan terveysselvityksen voi täyttää suoraan netissä, eikä siihen tarvita eläinlääkäriä. Joissain kissavakuutuksissa eläinlääkärin lausunto kuitenkin tarvitaan, jos kissa on yli 5-vuotias. Eläinlääkärin lausunto saa olla korkeintaan 2 viikkoa vanha.

Onko kissavakuutus voimassa ulkomailla?

Yleensä on. Jos kissa viedään ulkomaille lyhyttä lomamatkaa pidemmäksi ajaksi, täyty siitä ilmoittaa erikseen vakuutusyhtiöön. Asia kannattaa varmistaa vakuutusyhtiöltä etenkin silloin, jos käytät rotukissaasi aktiivisesti ulkomailla kissanäyttelyissä.

Voiko kissa kuulua kotivakuutukseen?

Moni vakuutusyhtiö lukee kodissa asuvan lemmikin irtaimistoksi. Tällöin kotivakuutus korvaa kissan kotona tapahtuneen tapaturmaisen kuoleman tiettyyn euromäärään asti. Kotivakuutus ei kuitenkaan korvaa kissan eläinlääkärikuluja tai sairaudesta aiheutuvaa kuolemaa, vaan niihin tarvitaan erillinen kissavakuutus.