Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Hevosvakuutus

Hevosvakuutus

Hevosvakuutus on tärkeä osa hevosen turvallista elämää, olipa kyseessä harrastehevonen, kilparatsu, ravuri tai siitoshevonen. Hevonen on suuri eläin, ja sen sairastuessa kustannukset voivat olla erittäin tuntuvat. Kattava hevosvakuutus takaa hevosystävällesi aina hyvän ja nopean hoidon ilman turhia rahahuolia.

Koska hevosia käytetään erittäin moneen tarkoitukseen, on myös hevosvakuutuksia olemassa muita eläinvakuutuksia kattavampi valikoima. Esimerkiksi eläinlääkärikustannuksia varten voi ottaa kattavamman tai suppeamman vakuutuksen, ja siitostoimintaan on olemassa oma sikiö- ja varsavakuutus.

Hevoset ovat pitkäikäisiä. On järkevää ottaa hevosvakuutus mahdollisimman nuorelle ja terveelle hevoselle, sillä silloin tulet säästämään eniten pitkän tähtäimen kustannuksissa. Valitse vertailustamme paras vakuutus juuri sinun hevosellesi.

Hevosvakuutus voi tulla tarpeeseen nopeasti

Hevoset ovat suuria ja vahvoja eläimiä, ja vauhdikkaissa harrastuksissa niille voi sattua isojakin tapaturmia. Olipa kyseessä onnettomuus tai sairastuminen, voivat hevosen hoitokustannukset nousta huimiin lukemiin. Suurelle eläimelle tehdyt toimenpiteet ovat ymmärrettävästi kalliimpia kuin esimerkiksi koiralle tehdyt operaatiot. Jo sairaan hevosen liikuttelu on iso kustannus.

Hevosvakuutuksen avulla pystyt varautumaan hevoselle tapahtuviin onnettomuuksiin ja tapaturmiin sekä sairastumisiin. Vakuutus on hyvä ottaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, sillä tilanteet tulevat eteen odottamatta.

Hevosvakuutuksen voi ottaa jo pienelle varsalle. Eri vakuutusyhtiöillä on vakuutettavan hevosen iälle erilaiset ylärajat. Osa vakuutusyhtiöistä vakuuttaa korkeintaan 14 vuoden ikäisen hevosen, osalle yläikäraja on 16 vuotta. Kun vakuutus on otettu, on se voimassa hevosen 20-25 ikävuoteen asti.

Mitä hevosvakuutus korvaa?

Hevosvakuutuksia on paljon muita eläinvakuutuksia, kuten koira– ja kissavakuutuksia, laajempi valikoima. Voit vakuuttaa hevosen sairastumisen, tapaturman sekä kuoleman varalle sekä myös ottaa vastuuvakuutuksen hevosen aiheuttamia vahinkoja varten. Myös varsalle ja sikiölle on olemassa oma vakuutus.

Hevosvakuutuksen sairaus- ja tapaturmavakuutus korvaa tapaturman tai sairauden hoidon vaatimat tutkimukset ja kuvaukset, hoitokulut, eläinlääkärin palkkiot sekä lääkkeet ja muut hevosen vamman tai sairauden hoitoon tarvittavat tarvikkeet. Vakuutus korvaa lisäksi kuljetus- ja matkakulut eläinlääkäriin tai hevossairaalaan.

Vakuutuksen laajuudesta riippuu, korvaako se eläinfysioterapeutin kuntoutusta ja eläimen arvon menetystä. Usein myös lisääntymiskyvyttömyyden ja varsan kuoleman varalle tarvitaan erillinen lisäturva.

Hevosvakuutuksen eläinvakuutusosa korvaa hevosen kuoleman, jos se menehtyy sairauden, synnytyksen tai tapaturman vuoksi. Vakuutus korvaa myös hevosen katoamisen ja varastamisen.

Hevosenomistajan vastuuvakuutus korvaa sellaiset vahingot, jotka joutuvat hevosen käsittelijän huolimattomuudesta tai virheestä. Kaikki hevosen aiheuttamat vahingot eivät kuitenkaan ole aina järjestelmällisesti hevosen omistajan tai ratsastajan vastuulla, esimerkiksi jos vahinko johtuu hevosen säikähtämisestä tai pillastumisesta.

Hevosvakuutuksen hinta

Hevosvakuutusten hintahaitari on todella iso. On täysin eri asia vakuuttaa palkintoja hankkinut ja siitosorina toimiva ravuri kuin harrastusratsastukseen käytettävä poni. Vakuutuksien vertailussa kannattaakin olla huolellinen, jotta kaikki tärkeät osa-alueet tulee taatusti katettua, mutta jotta et myöskään maksaisi turhasta.

Hevosvakuutuksen hinta riippuu monesta tekijästä: vakuutuksen kattavuudesta, omavastuun osuudesta sekä korvaussummien kattorajasta.

Omavastuu lasketaan eri vakuutusyhtiöillä eri tavoin. Osa vakuutusyhtiöistä veloittaa kaikista kuluista tietyn prosenttiosuuden omavastuuna, osa taas euromääräisen omavastuuosuuden. Kuten kaikkien muidenkin vakuutusten kohdalla, voi vakuutusten keskittäminen tuoda merkittäviä säästöjä vuotuisiin vakuutusmaksuihin.

Usein kysytyt kysymykset hevosvakuutuksesta

Milloin hevosvakuutukseen tarvitaan eläinlääkärin lausunto?

Hevosvakuutukseen voidaan joidenkin vakuutusyhtiöiden kohdalla tarvita eläinlääkärin lausunto silloin, kun hevoselle haetaan laajaa eläinlääkärikuluvakuutusta. Usein eläinlääkärin lausunto tarvitaan myös silloin, kun menehtyneen hevosen vakuutuksesta haetaan korvausta yli 8 000 euroa. Sikiö- ja varsaturvan kohdalla tarvitaan eläinlääkärin todistus tiineydestä. Eläinlääkärin täytyy aina olla erikoistunut hevosien hoitoon.

Korvaako hevosvakuutus, jos hevoselle tulee ähky?

Joissain tapauksissa, mutta ei aina. Ähky voidaan korvata tapaturmavakuutuksesta, jos hevonen on esimerkiksi päässyt karkuun ja ylensyönyt kauralaarista. Ähky korvataan myös silloin, jos aiempien terveystietojen perusteella sitä ei ole rajattu ulos vakuutuksesta.

Onko hevosvakuutus voimassa kilpailuissa?

On, jos muut korvattavuuden ehdot täyttyvät. Kyseessä täytyy olla siis hevoselle itselleen sattunut tapaturma tai sairastuminen, eikä syy ole esimerkiksi kilpailun järjestäjän vastuulla olleet puutteelliset turvajärjestelyt.

Voiko ponille ottaa hevosvakuutuksen?

Kyllä voi. Myös ponit vakuutetaan hevosvakuutuksella.