Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Koiravakuutus

Koiravakuutus

Koira on monessa taloudessa yksi perheenjäsenistä. On siis luonnollista, että sairauden tai tapaturman kohdalla koiralle halutaan mahdollisimman hyvää hoitoa.

Ihmisten hoidossa Suomen sosiaaliturva mahdollistaa kalliit hoitotoimenpiteet vähävaraisellekin. Koiran sairastuessa kulut voivat kuitenkin ylittää oman maksukyvyn. On äärimmäisen ikävää, jos esimerkiksi koiran hengen pelastava leikkaus jää tekemättä rahan vuoksi.

Koiravakuutuksia on monenlaisia. Voit vakuuttaa niin rotukoiran kuin sekarotuisenkin ystävän, ja valita itse vakuutuksen kattavuuden.

Koiravakuutus takaa parhaan hoidon joka tilanteessa

Koiravakuutuksen voi ottaa tapaturmien ja sairauksien varalle. Yleensä koiravakuutus on mahdollista ottaa koiralle, jonka ikä on yli kuusi viikkoa ja vähemmän kuin 6 tai 7 vuotta. Nämä rajat kuitenkin vaihtelevat eri vakuutusyhtiöiden kesken. Kun vakuutus on otettu, on se yleensä voimassa siihen asti, kun koira täyttää 10 vuotta.

Koira elää vauhdikasta elämää, ja vahinkoja voi sattua. Koiravakuutuksen avulla sinun ei tarvitse pohtia, missä menee koirasi arvon raja. Saat arvokkaan lemmikkisi heti hyvään hoitoon, olipa kyseessä tapaturma tai sairaus.

Mitä koiravakuutus korvaa?

Koiravakuutuksen voi ottaa joko suppeana tai laajana versiona. Laaja koiravakuutus kattaa sairauksista sekä tapaturmista aiheutuneet eläinlääkärikulut eli tutkimukset ja hoitotoimenpiteet. Laaja vakuutus korvaa myös eläimen menehtymisen.

Voit vakuuttaa lemmikkisi halutessasi ainoastaan eläinlääkärikulu- tai henkiturvalla tai niiden yhdistelmällä. Henkiturva korvaa koiran menehtymisen sekä katoamisen tai varkauden, mutta ei eläinlääkärikuluja. Eläinlääkäriturvaan kuuluu tutkimukset, esimerkiksi röntgen- ja magneettikuvaukset sekä hoitotoimenpiteet ja lääkkeet.

Moniin koiravakuutuksiin kuuluu etäeläinlääkäripalvelu, joka on käytettävissä ilmaiseksi muutamia kertoja vuorokaudessa. Palvelua voi käyttää koiran terveyden ylläpitoon sekä sairastumisiin liittyvissä asioissa.

Koiravakuutukseen voi ottaa lisäturvana myös vastuuturvan tai kuntoutusturvan. Vastuuturva korvaa, jos koira aiheuttaa vahinkoja ulkopuolisen ihmisen omaisuudelle tai terveydelle – esimerkiksi puree toista koiraa tai ihmistä.

Kuntoutusturva korvaa tapaturman tai sairauden vaatimia kuntouttavia hoitoja, esimerkiksi kiropraktiikkaa tai fysioterapiaa.

Vakuutukseen voi liittää myös käyttöominaisuusturvan. Sen avulla saat korvausta, jos koirasi menettää käyttöominaisuutensa sairauden tai onnettomuuden vuoksi (esimerkiksi koira, jota käytetään metsästykseen).

Koiravakuutuksen terveysselvitys

Koiravakuutuksen tekemiseen tarvitaan eläinlääkärin tekemä terveysselvitys. Koiralle voi ottaa vakuutuksen, vaikka sillä olisi jo terveysongelmia. On kuitenkin kannattavinta ottaa koiralle vakuutus siinä vaiheessa, kun se on nuori ja terve.

Koiravakuutuksen hinta

Koiravakuutuksen hintaan vaikuttaa eläimen terveydentila sekä lisäksi eläimen rotu, ikä ja asuinpaikka. Kuten muissakin vakuutuksissa, vaikuttaa hintaan myös valitun omavastuun koko sekä maksukatto korvauksien kohdalla.

Vakuutuskauden aikana enimmäiskorvausmäärä voi olla 1000–4000 euroa. Omavastuu on joidenkin vakuutusyhtiöiden koiravakuutuksissa tietty prosenttiosuus kuluista ja toisissa euromääräinen summa.

Eläinlääkärikulut voi saada korvattua suorakorvauksena, jos eläinlääkäriasema tekee yhteistyötä valitsemasi vakuutusyhtiön kanssa. Vakuutuksia vertaillessa voit tarkistaa, kuuluuko oma eläinlääkärisi jonkun vakuutusyhtiön suorakorvausverkostoon.

Usein kysytyt kysymykset koiravakuutuksesta

Turvaako kotivakuutus lemmikkiä?

Joihinkin kotivakuutuksiin on sisällytetty tietty osa asuinhuoneistossa pidettävän lemmikin osalle. Kotivakuutus korvaa kuitenkin ainoastaan lemmikin tapaturmaisen kuoleman. Jos koira sairastuu ja kuolee, ei vakuutus korvaa sairauskuluja tai menehtymisestä aiheutuvia kuluja.

Onko koiravakuutus voimassa ulkomailla?

On, tietyin rajoituksin. Koiravakuutus on yleensä voimassa kaikissa Pohjoismaissa, mutta useimmiten koiravakuutukseen kuuluva vastuuvakuutus korvaa vahingot vain Suomessa. EU-maissa ja Sveitsissä koiravakuutus on voimassa korkeintaan vuoden ajan. Koiran ulkomaille lähdöstä täytyy ilmoittaa vakuutusyhtiölle, jos kyseessä on lyhyttä lomamatkaa pidempi ajanjakso. Ulkomailla tehdyistä tutkimuksista sekä hoidoista maksetaan korkeintaan Suomen hintatasoa vastaava korvaus.

Onko koiravakuutus heti voimassa?

Koiravakuutuksessa on yleensä 2-3 viikon karenssiaika. Tämä tarkoittaa, että vakuutus ei korvaa tuona aikana havaituista sairauksista aiheutuneita kuluja. Tällä tavoin estetään vakuutuksen väärinkäyttö. Tapaturmia karenssiaika ei kuitenkaan koske.